20 Ağustos 2022 Cumartesi

Pardon? Neyi Bekliyoruz?

 Değerli Meslektaşlarım,

meslek yasamızda yapılması öngörülen değişiklikler yeni Tureb YK nın meclisteki özverili ve kapsamlı görüşmeleri (veya yasamızda yapılması planlanan değişikliğin iktidarın önem sıralamasında çok önde olmayışı) dolaysıyla savuşturulmuş görülüyor.

Ancak meclisin 1 Ekimde açılması sonrasında sorun olduğu gibi yerinde duruyor. 

Sosyal medya mecralarında yasa değişikliği konusundaki karşıt kampanyalar (kimi zaman bireysel kimi zaman da odalarca düzenlenen) ne yazık ki başarısız olarak sürüyor.  Meslektaşların cılız katılımları bir yana  Tureb YK yı bu konudaki duyarsızlıkları konusunda eleştiriyorum. Tüm muhatap kurum, kuruluş ve kişilerin birer hesabı bulunan ve basit bir etiketleme işlemi ile doğrudan mesaj verilebilen Twitter mecrasının merkezi olarak kullanılmasını bir türlü odalara ve üyelere anlatmıyor veya anlatmak istemiyorlar.

 Meslek kuruluşları tüm sorunlarını ya bu yol ile ya da direkt sokağa çıkarak tüm ülkeye duyuruyorlar. Turizm bakanından müsteşarına, bakan yardımcısından Cimere, hatta Cumhurbaşkanlığına merkezi bir etiketleme işlemi ile tüm sorunlarımızı iletilebiliriz. "EYT" lilerin veya "Zafer Partisinin" "başarılarının" bu yöntem olduğunu bildirmek isterim. 

Profesyonellerden destek alarak lütfen bu konuda çalışma yapınız.(Mutlaka paralı kampanya yapılmalıdır)

Gelelim ikinci konuya,

başkanın deyimi ile "Demoklesin Kılıcı" başımızda sallanıyorken lütfen kitlesel bir basın açıklaması yöntemini de yürürlüğe koyunuz. 1 Ekimden önce mesela 30 Ağustos Zafer bayramında en az 1000 kişi ile Ankara'da kitlesel bir "yasa değişikliğini kabul etmiyoruz" ve "yevmiyelerin iyileştirilmesi" temalı basın açıklaması örgütlenmelidir.

Bugünlere gelmemize sebep olan "aman iktidara şirin görünelim" anlayışı ile hareket edecek ve önceki yönetimin devamı anlamında gelecek bir tutum içerisine girecekseniz lütfen şimdiden istifa ediniz. Yasa değişikliği geçtikten sonra istifa ederek sorumluluktan kurtulamazsınız. Mesleki anlamda mevzi kaybedeceksek de vuruşarak kaybetmeliyiz diye düşünüyorum. Kamuoyu yaratılacaksa biber gazı veya tutuklanma riskini göze alabilecek meslektaşlarımızın olduğunu biliyorum. Sorumluluk alınacak zamandır....



 




    

1 yorum:

  1. Başarmak için mücadele ilk şarttır.Katılıyorum.

    YanıtlaSil

Bu Bir Veda Yazısıdır

 Rehber örgütlenmesi süreçlerinde yıllarını geçirmiş bir meslektaşınız olarak mesleki konulardaki son yazımı kaleme almaya karar verdim. ...